AN EYE FOR TALENT

HIRED: Sales Director

Functie categorie
Sales & Marketing
Bedrijf
Legrand Group Belgium
Regio
Diegem
Logo Legrand
Bedrijfsomschrijving

Legrand Group Belgium in Diegem is koploper in elektrische en digitale installaties en netwerken voor de commerciële, industriële en residentiële markt. Het Belgische bedrijf is een filiaal van de Franse Legrand Group die met 36.000 werknemers in meer dan 80 landen een omzet van ruim 4,8 miljard realiseert. De groep streeft voortdurend naar duurzame groei en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Om het commerciële departement te leiden en verder uit te bouwen is Legrand op zoek naar een (m/v):

 

Sales Director

 

Functie omschrijving

Deze functie op hoger directieniveau vraagt een sterk engagement en overtuigend zakelijk inzicht. Als ervaren manager stuur jij een team van een 50 commerciële buitendienst medewerkers die je, samen met  je 6 teamleaders motiveert en begeleidt om hun targets te behalen. Als sales director rapporteer je rechtstreeks aan de CEO Benelux: jij bent eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling én de uitvoering van de verkoop in België en Luxemburg, en het onderhouden van salescontacten. Je takenpakket bestaat onder meer uit de analyse van het verkoopbeleid en de implementatie van het salesplan door je team. Je bewaakt een efficiënte organisatie met oog voor je personeel, de strategie en de jaarlijkse salesbudgetten. Je bezorgt het managementteam korte- en langetermijnprognoses. Als directeur investeer je intensief in de aanwerving en aansturing van de juiste commerciële talenten via een adequate selectie, coaching en beoordeling van de salesmedewerkers. Daarnaast bouw je aan een up-to-date CRM-systeem, en een gestroomlijnde verkoop- en klantenadministratie. Om dat te bereiken en continu vooruitgang te boeken, werk je in zeer nauw overleg met de marketing director.

Profiel

Je hebt een hogere opleiding – liefst in een technische richting-  en minstens 8 à 10 jaar ervaring als technisch-commercieel leidinggevende in een uitdagende en complexe salesomgeving. Kennis van verkoop van elektrotechnische producten is een nice-to-have, geen must. Je bent een stressbestendige, flexibele gesprekspartner op alle niveaus. Zowel inkopers en projectleiders als directieleden kan je overtuigen met je doortastende klant- en vooral resultaatgerichte aanpak. Hoe jouw collega’s je omschrijven? Als een commercieel en analytisch gedreven doorzetter met een aangeboren interesse voor cijfers en een sterk gevoel voor teamwerk. Je gaat graag een uitdaging aan, bent een sterke netwerker, onderhandelt overtuigend en houdt vlot overzicht in de taken die je delegeert. Uiteraard communiceer je vlot in het Nederlands, Frans en Engels.

Aanbod

Heb jij de managementskills om onze commerciële resultaten te optimaliseren? Als sales director wacht je een fascinerende en uitdagende job in een innovatief bedrijf. Voor  deze directiefunctie voorzien wij een meer dan conform loon met extralegale voordelen en bonussen. Interesse in deze job?

Upload vereisten