katz eye

MEER BEREIKEN MET DATA GEDREVEN ASSESSMENTS

Meer dan 6.700 assessments uitgevoerd.

Veel data en kennis.

Selectie assessment

Wanneer je een nieuwe medewerker zoekt, neem je een beslissing over het toekomstige succes van je onderneming. Zo’n keuze maak je het beste onderbouwd en doordacht. Een selectie-assessment geeft een gedetailleerd inzicht in de persoonlijkheid en (intellectuele) capaciteiten waar een kandidaat over beschikt, zodat je kan beoordelen hoe goed iemand in een functie past. Voor de kandidaat is het een waardevolle en leerrijke ervaring waarbij hij zijn functioneren beter leert begrijpen.

Ontwikkel assessment

Met een ontwikkelassessment ondersteun je medewerkers in hun groei binnen hun huidige functie of met het oog op een interne promotie. Het assessment dient om sterktes en ontwikkelkansen te ontdekken. De gebruikte technieken zijn wetenschappelijk gevalideerd en bewijzen de effectiviteit keer op keer. Een selectie-assessment en ontwikkelassessment gaan hand in hand. Ze geven je houvast bij een gepersonaliseerd HR-beleid.

Mensen en data

Om de objectiviteit en kwaliteit van onze assessments te garanderen, meten we competenties op verschillende manieren en met diverse technieken. Al onze assessments zijn hybride en opgedeeld in drie delen waarbij we het beste van twee werelden combineren: persoonlijke gesprekken en digitale analyses. Assessments gebeuren met de exclusieve aandacht en begeleiding van drie senior assessoren. Zo staan we garant voor een optimale kwaliteit.

Rapportering

Een Katz-rapport is duidelijk leesbaar en levendig, want mensen zijn voor ons veel meer dan scores en statistieken. Met helder en objectief advies beschrijven we de persoon vanuit zijn capaciteiten en mogelijkheden. Onze rapportering is een krachtig, niet computer gegenereerd en objectief instrument dat jou helpt om de juiste beslissingen te nemen. Het dient als ondersteuning voor een persoonlijk ontwikkelingsplan, evaluatiegesprekken en /of carrièremanagement.

katz eye

PLACING PEOPLE WHERE THEY FIT

Samenwerken met Katz begint met een goed gesprek. Onze taak? Jouw organisatie begrijpen. Daarvoor analyseren we jullie business context en de geplande veranderingen of gevoeligheden die vandaag of morgen jullie strategie kunnen bepalen. Katz gelooft niet in ‘one size fits all’. Elke samenwerking is het resultaat van een analyse op maat. Zo bouwen we aan assessments die jullie waarden, cultuur en employer branding benadrukken. Want een assessment is een investering in duurzame tewerkstelling. We hanteren korte deadlines en bezorgen een rapport binnen de 3 werkdagen.

katz eye

Manager

Leidinggevenden en managers hebben een cruciale impact op je bedrijf en je werknemers. Zij moeten inspireren, motiveren en strategisch denken. Managementstijlen kunnen verschillen, maar hebben allemaal bepaalde elementen met elkaar gemeen: een manager heeft inzicht, een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, drang naar structuur, voeling met de bedrijfscultuur en talent voor people management. Naast leidinggevende vaardigheden is een stevige portie menselijk inzicht nodig. Interesse in een management assessment ?

image
image
katz eye

Teamleader

Dit assessment richt zich vooral op (aankomende) teamleader profielen, ongeacht of dat nu in een kantoor context of een operationele rol is. Het assessment peilt naar het potentieel van de kandidaat en geeft ook aan hoe dit nog verder kan ontwikkelen. Zijn het potentieel en de vaardigheden aanwezig? Dan wil je natuurlijk ook graag weten welke stijl de kandidaat zal hanteren bij het leiden van een team. Interesse in een assessment voor teamleader?

katz eye

Commercieel

Commerciële functies vragen om een specifieke skill-set. Om deze talenten te herkennen, heeft Katz een uniek en exclusief pakket ontwikkeld. Dit assessment combineert digitale en analoge rollenspelen in de aanwezigheid van twee assessoren. In die rollenspelen doorloopt de kandidaat het hele commerciële proces, zonder onmiddellijke invloed van intermenselijk gedrag. Dat laatste komt aan bod in een bijkomend face-to-face rollenspel, opnieuw onder begeleiding van twee assessoren. Interesse in een commercieel assessment ?

image
image
katz eye

All-round

Ons algemene assessment is de allrounder voor meer uitvoerende rollen: een analyse die in het teken staat van de in te vullen functie. We combineren interviews met persoonlijkheids-, stress-, communicatie- en cognitieve testen. Zo komen we tot een goed en grondig inzicht in het functioneren van de kandidaat en brengen we ook meer subtiele persoonlijkheidstrekken in kaart. Interesse in een algemeen assessment ?